Zasady wypału komercyjnego

  1. Wypał poprzedzony jest sporządzeniem protokołu zdawczo-odbiorczego, zawierającego ilość produktów przekazanych do wypału. Na jego podstawie najemca zobowiązuje się do pokrycia kosztów ewentualnych uszkodzeń wewnątrz komory pieca (w tym płyt piecowych oraz słupków dystansowych).
  2. Najemca zobowiązuje się do udostępnienia wszelkich informacji na temat surowców, z których wykonane zostały produkty przekazane na wypał.
  3. Czas realizacji wypału to maksymalnie 10 dni roboczych od przyjęcia zlecenia.
  4. Wynajmujący nie odpowiada za potencjalne szkody produktów powstałe w trakcie wypału. 
  5. Za uszkodzenie płyty piecowej w formie wżeru szkliwa (spłynięcie szkliwa) nadającego się do likwidacji szlifierką wnosi się jednorazową opłatę 30 zł brutto. Większe uszkodzenia rozliczane będą w zależności od rozległości uszkodzeń.

Zawsze upewnij się, na jaką temparaturę można wypalać masy i szkliwa, z których korzystasz.